DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA ANAHTAR KELİMELERLE CÜMLE / AFİŞ HAZIRLAMA ETKİNLİKLERİ YAPILDI

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ  ARALIK AYI “ ANAHTAR KELİMELERLE CÜMLE/AFİŞ HAZIRLAMA ETKİNLİĞİ”

Yunus Emre,  Anadolu’da dünyaya gelmiş, Anadolu’nun Türk-İslam kültürü ile bütünleşmesini sağlamıştır. Anadolu’da Türkçe şiir dilinin öncüsü olması ve tasavvuf sorunlarını yalın, kolay anlaşılır bir dille söyleyişi nedeniyle önemlidir.

Aralık ayı etkinlikleri kapsamında  öğrencilerle Yunus Emre Sözlüğü okumaları yapıldı. Yunus Emre’nin “Gönül Çalabın Tahtı” adlı  eserdeki şiirler okundu ve öğrencilerin seçmiş olduğu kelimeler ile afiş hazırlandı.

Okulumuz 6/B sınıfı öğrencilerinden Kerem Ertoğrol’un afişi ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim edildi. Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen Türkçe öğretmenlerimiz Lütfiye AKTAŞ  ve Esra ADLİK' e teşekkür ederiz.

17.01.2024 76

17-01-2024